Nakręć swojego kota na pomoc tygrysom!

Niech Twój kot lub koty wystąpią w teledysku do piosenki "Koty dla tygrysów"

Chcemy, żeby Twój kot zaśpiewał lub zatańczył dla... kotów. Tylko trochę większych. Koci śpiew popłynie prosto do dzikich kocich kuzynów – tygrysów. Łapa w łapę, pazur w pazur, solidarnie, jak to w kociej rodzinie. Warto zachęcić swojego kota do oddania głosu na tygrysy. Dlaczego?
Bo sytuacja tygrysów jest dramatyczna....

3200 Tylko tyle tygrysów żyje na wolności

Potrzebują nieustającej i pilnej pomocy. Przede wszystkim chodzi o piękne futro. Jest ono tygrysim przekleństwem. WWF walczy o to, aby wszyscy uznali, że skóra prezentuje się najlepiej na tygrysim grzbiecie. Z kości tygrysów uzyskuje się ponadto preparaty o działaniu uzdrawiającym ‒ rzecz jasna, nieudowodnionym! Mimo to ludzie są w stanie płacić za nie ogromne sumy. Ochrona tygrysów jest przez to trudna, nawet na terenie parków narodowych. W dodatku ‒ niestety, bardzo kosztowna.

95

O tyle procent zmniejszyła się populacja tygrysów w ciągu ostatnich 100 lat.

2022

Do tego roku WWF poprzez swoje działania chce podwoić liczbę dziko żyjących tygrysów na świecie. Pr'ogram mający prowadzić do tego celu nazwano "TX2".

2015

To rok, kiedy także Ty i Twój kot możecie pomóc tygrysom! Weźcie razem udział w akcji "Koty dla tygrysów" i dołączcie do tych, którym ich los nie jest obojętny. Jak to działa? Im lepszy teledysk stworzymy razem, tym więcej osób go obejrzy. A tym samym więcej osób dowie się o potrzebie ochrony tygrysów i będzie mogło im pomóc.

11

Tyle nagród mamy dla uczestników konkursu. Do wygrania będzie nie tylko udział w teledysku, ale także koszulki zaprojektowane specjalnie dla Was! A co najważniejsze – możliwość pomocy ginącym tygrysom. W końcu wszystkim nam zależy, abyśmy ich nie stracili.

1

Zwycięzca może być tylko jeden. Najlepszy film otworzy koci teledysk. Twój kot może zostać gwiazdą!

6400

Zaraz, zaraz... Tylko 1 zwycięzca? Mamy szansę, by było ich aż 6400. Jeśli wspólnymi siłami uda nam się ochronić tygrysy. I podwoić ich liczbę.
To najważniejszy cel naszych działań!

Na tyle zgłoszeń liczymy :)

Termin nadsyłania zgłoszeń mija 15 lutego. Warto więc już teraz zacząć trenować. Zwycięzcę głosowania internautów poznamy 23 lutego, a na premierę teledysku zapraszamy już 26 lutego!